همایون آرام

همایون آرام (شبتائی ) در سال 1314 خورشیدی (1935) در یک خانواده متدین یهودی در شهر هفتگل رامهرمز (جنوب خوزستان) چشم به جهان گشود . پدرش مرحوم “داود شبتائی” رئیس انجمن کلیمیان و عضو نهضت یهود در شهرآبادان و یکی از اعضای فعال آن نهاد در جنوب ایران، نیز مادر وی “فرخ” عضو فعال در امور اجتماعی بانوان یهود در آبادان بود .
همایون تحصیلات ابتدایی را در دبستان ادب و متوسطه را در در دبیرستان رازی به پایان برد ، سپس به دانشگاه تهران (دانشکده پزشکی ) راه یافت، او در سال 1339 خورشیدی در رشته ی پزشکی فارغ التحصیل گردید . همایون آرام به جهت علاقه و گرایش به موسیقی هنگام تحصیل در دبیرستان، اوقات فراغت را به آموختن اکوردئون و پیانو نیز می پرداخت . وی ضمن عضویت در یک گروه جاز، مدتی را هم به تدریس موسیقی درشهرآبادان مشغول بود .علاوه برآن ، موسیقی کلاسیک را به عنوان یکی از دلمشغولیاتش انتخاب کرده بود و سالها به تحقیق و آموزش در موسیقی غربی مشغول بود .
دکتر همایون آرام در ادامه تحصیلات عالیه رهسپار آمریکا شد . در سال 1970 میلادی پس از دریافت گواهی تخصصی در رشته ی بیماری های پوست از دانشگاه ایلینوی در شیکاگو به ایران بازگشت و در دانشگاه تهران با سمت دانشیار در بخش بیماری های پوست مشغول به طبابت گردید . نیز همچنین سال ها به عنوان دکتر مشاور در بیمارستان های ارتش آمریکا در ایران ، پهلوی، شفا یحیائیان، قلب ملکه مادر و فیروزگر در تهران خدمت می نمود . علاوه بر طبابت در مراکز مهم پزشکی ، در کلینیک خصوصی خود به درمان بیماران مشغول بود .
دکتر آرام در سال 1354 خورشیدی با همسرش “کفایت” از خانواده “میراخور” پیوند زناشویی بست ، حاصل این ازدواج شش فرزند می باشد ، سه پسر (افشین، ادوارد و دیوید) و سه دختر (رونت، لیلی و سوزان) که همگی آنها مدارج تحصیلات عالیه را گذرانیده اند .
در سال 1357 خورشیدی پس از وقوع انقلاب اسلامی در ایران دکتر همایون آرام به همراه خانواده اش رهسپارسرزمین مقدس شد .دیری نپائید در دانشکده پزشکی و بیمارستان (حداسا) با سمت معاون بخش بیماری های پوست پذیرفته و مشغول به طبابت شد.
دکتر آرام در سال 1989 میلادی به آمریکا مهاجرت نمود ودر شهر بوستون در یک کلینیک خصوصی مشغول به کار شد و پس از 28 سال طبابت در آمریکا با داشتن کارنامه ای درخشان در حرفه ای پزشکی در سال 2016 میلادی باز نشسته شد و شهر« بستون » را ترک نمود وبه نیویورک کوچ نمود .
او طی سال ها خدمت در حرفه پزشکی ، چندین بار موفق به دریافت گواهی لوح سپاس به جهت شایستگی در امر طبابت از انجمن پزشکان آمریکا و آکادمی پوست گردید.
دکتر همایون آرام عضو کالج پزشکان آمریکا (F.A.CP) ، آکادمی پوست آمریکا (AAP) و انجمن پزشکان آمریکا (AMA) می باشد. نیز همچنین، انجمن پزشکان انگلیسی به پاس خدمات چندین ساله در امر طبابت به وی مدال نقره اهداء نمود . دکتر آرام هراز گاهی مقالات علمی خود را در مجلات پزشکی ایالات متحده ی آمریکا منتشر نموده و در نگارش دو فصل از کتاب (بیماری های پوست) که توسطه انجمن پزشکان نشر یافته ، سهیم بوده است .
از دیگر دلمشغولیات مهم همایون آرام مطالعه ی کتب تاریخی و فلسفی بوده که از دوران جوانی اوقات فراعت خود را بیشتر به مطالعه کتب فلاسفه جهان اختصاص داده بود . از اوایل دهه 1980 میلادی وی بخش اعظم مطالعات خود را بیشتر حول محور کتب مذهبی و پژوهش در ادیان توحیدی به ویژه یهودیت ، مسیحیت و اسلام قرارداد . اگر چه وی ابتدا مجذوب کتاب مقدس و نوشتار های دیگر کتب مذهبی به ویژه « تنخ » گردید ، اما از همان ابتدا به پژوهش عمیق در هویت یهود و دیگر ادیان پرداخت . دیری نپائید درهمین راستای، او با کوششی خستگی ناپذیر موفق به نگارش تفسیرهای تورات و باورهای یهودیت گردید و طی سالها در نشریات فارسی زبان آمریکا بسیاری از آن ها را منتشر نمود . ضمن آن که از انتشار مقالات تاریخی و فلسفی هم غافل نماند .
دکتر همایون آرام در سال 2009 میلادی کتاب «ضرب المثل ها » را به زیر چاپ برد . او با استادی و تبحری بی نظیر سعی کرده است ، که گنجینه های امثال رایج در چند فرهنگ متفاوت را در کنار یکدیگر به علاقه مندان ادبیات فولکور ارائه دهد ،مقابله ای که نه تنها شباهت را نشان می دهد ، بلکه به صورت غیر مستقیم تاثیرات اقوام و ملل را بر یکدیگر برجسته سازد . کتاب ضرب المثل ها به دو زبان انگلیسی و فارسی مجموعه ای از ضرب المثل های ملل مختلف ،سخنان حکمت آمیز، پندها و اندرزها ، اصطلاحات به زبان انگلیسی و معادل و مشابه آنها به فارسی می باشد که بر حسب موضوع و ترتیب الفبای انگلیسی تنظیم شده است .
دکتر همایون آرام در سال 2012 میلادی اولین ماحصل تحقیقات تاریخی و مذهبی خود را درقالب کتابی تحت عنوان «عیسی ناصری » در لس آنجلس به زیر چاپ برد . کتاب عیسی ناصر یا «مسیح موعد» شامل 16 فصل با زبانی شیوا به نگارش درآمده ، آنچه که در این کتاب تدوین شده ، بررسی و تحلیل از مندرجات عهد جدید و اصول کیش مسیحیت ، اعتقادات آنها و رابطه آن با دیانت یهود که با ذکر آیات مختلف مورد بحث و بازنگری قرار گرفته است . دکتر همایون آرام با وجود آنکه خود پیرو آیین عیسی نیست اما با بی طرفی کامل ، اصول دو کشیش یهودیت و مسیحیت را کاملا ارزیابی نموده، ضمن آنکه در پایان، قضاوت را به خواننده سپرده است .
از ویژگی های همایون آرام عشق به خانواده، حرفه پزشکی و نیز مطالعه و تحقیق ، به ویژه که در دوران باز نشستگی دستاورد سال ها حفظ احساس مسئولیت و نیزپژوهش و مطالعه، او را به نوشتن کشانیده . از این رو تاکنون غیر از نشر مقالات چندین کتاب نوشته است ، با توجه به اینکه در همه ی تالیفاتش همواره پای بند به اسناد و مدارک مستدل می باشد .
وی در سال 2014 میلادی کتاب دیگری به نام «احکام موسی » را منتشر نمود و آن را تقدیم به پیروان ده احکام مقدس الهی کرد، به این امید که این مجموعه مقدس وآموزنده مذهبی ، ره گشای مشکلات و سر مشقی باشد برای بهتر زیستن در پرتو ایزد متعال
دکتر همایون آرام در اواخر سال 2018 ، چهارمین اثر نوشتاری خود با نام «دانش توراه» به زیر چاپ برد . کتاب تالیف شده مفاهیم و تفاسیری از آموزه های کتاب مقدس تورات در مقام مقایسه با علم امروز می باشد، به عبارتی دارای همخوانی نوشتاری از کتاب مقدس، از دیدگاه علمی ، شواهد تاریخی و کشفیات باستان شناسی بوده .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.