نام کتاب : خزرها
تألیف : مهندس نوراله محبان
ناشر : مهندس نوراله محبان
سال انتشار : ژانویه 2008-لندن
تعداد صفحات : 62 صفحه
موضوع: تاریخی

خزرها تاریخچه ای شگفت آور و سرگذشتی استثنایی و جالب و در عین حال بسیار با اهمیت دارند که قرن ها به فراموشی سپرده شده بود و تنها در اواخر قرن نوزدهم و بیستم میلادی است که با علاقه و پشتکار عده ای از مورخین و دانشمندان و با استفاده از بعضی اسناد مهم تاریخی و آثاری که در حفریات قرون اخیر از نقاط مختلف به دست آمده تعدادی کتاب و نشریه درباره ی آنها نوشته و منتشر شده است که به عقیده اینجانب خواندن و مطالعه ی آنها برای دوستداران تاریخ بسیار ارزنده و برای یهودیان امری ضروری است و می توان گفت که اهمیت دانستن و مطالعه ی سرگذشت آنها کمتر از سایر رویدادهای که در کتب مذهبی یهود ذکر شده است، نیست.
خزرها قبیله ای استثنایی بوده اند که پس از استقرار و کسب قدرت با میل و رضایت خاطر بدون تهدید شمشیر و یا تسلیم تبلیغات مذاهب دیگر آئین یهود را برای خود برگزیدند و پایه اکثریت یهودیان اشکنازی جهان را بنا نهادند و بی مناسبت نیست که نویسنده و مورخ مشهور انگلیسی آرتور کستلر (Arthur Koestler ) در تاریخ خود درباره ی خزرها، آنان را قبیله سیزدهم ( Thirteens Tribe ) نام نهاده و بنده نیز همین عنوان را برای این تاریخچه انتخاب و اقتباس کرده ام که اسمی کاملاً پر محتوا و با معنا است زیرا این ها یهودی هایی بوده اند بدون آنکه مشخص شده باشد، از کدامین اسباط یا قبایل دوازده گانه بنی اسرائیل هستند، از این رو می توان ادعا نمود که خزرها قبیله سیزدهم یهود را تشکیل داده اند.
نا گفته نماند نشریات و کتاب هایی که از قرن اخیر درباره ی خزرها نوشته و منتشر شده است نسبتاً زیاد و بسیار متنوع است و بنده فقط توفیق خواندن و مطالعه ی بعضی از آنها را داشته و برای نوشتن این تاریخچه از آنها بهره گرفته ام که از آن جمله چند نشریه زیر را میتوان نام برد:
1- کتاب قبیله سیزدهم (Thirteen tribe) نوشته آرتور کستلر مورخ و نویسنده مشهور انگلیسی چاپ اول سال 1976.
2- کتاب یهودیان خزر (The Jews Of Khazaria) تألیف کوین آلن بروک (Kevin Alen Brook) اولین چاپ تاریخ 1999 و بعداً بطور مکرر تجدید چاپ گردیده و در تاریخ 2005 به زبان ترکی نیز در اسلامبول ترجمه شده است.
3- کتاب وایکینگ ها نوشته (آن ماکرا) سال 1998.
4- کتاب (روسیه) نوشته (کاتلین برتون) سال 1998.
5- کتاب الخزری (Kitab Al Khazari) نسخه اصلی آن در سال های 1120 تا 1140 میلادی توسط ربای و فیلسوف و شاعر معروف یهودی (یودا هلاوی Yudah Halavi) به زبان عربی نوشته و منتشر و در همان زمان به چند زبان دیگر منجمله عبری و لاتین ترجمه گردیده است. ولی اولین ترجمه آن به انگلیسی در سال 1905 میلادی توسط هارت ویک هیرش فیلد (Hartwig Hirshfield) مستقیماً از متن عربی صورت گرفته.
امیدوارم با نوشتن و ارائه این تاریخچه مختصر خدمت کوچکی به جامعه انجام داده و تا حدودی دین خود را به دوستداران تاریخ و فرهنگ فارسی ادا کرده باشم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.