جمشید مداحی در سال 1329 خورشیدی (1950 میلادی) در یک خانواده متدین یهودی در تهران چشم به جهان گشود . پدرش ناصر مداحی چند سالی را با عنوان دبیر فیزیک و ریاضی در مدارس تهران مشغول به تدریس بود ، اما بعدها به کار آزاد روی آورد . با استناد به شجره نامه خانوادگی مداحی ، جدی پدری وی منسوب به خاندان حاخام یدیدیا شوفط از روحانیون شاخص کاشان و رهبر مذهبی کلیمیان ایران و جد مادری وی حکیم نور محمود نهورائی از اطباء مخصوص و پر آوازه دربار ناصرالدین شاه قاجار می باشد .
جمشید مداحی تحصیلات ابتدائی در مدرسه رُشدیه و متوسطه را در دبیرستان البرز در سن 17 سالگی به پایان برد و با کسب رتبه اول در امتحانات نهایی (رشته طبیعی) بین قریب 000/100 نفر دانش آموز در سال 1346 خورشیدی در سرتاسر ایران مقام نخست را بدست آورد و مفتخر به دریافت مدال فرهنگی از دست پادشاه وقت محمدرضا پهلوی شد ، و همین امر باعث گردید بدون شرکت در امتحانات کنکور ، بلافاصله به دانشگاه تهران راه یابد .
جمشید مداحی در سال 1354 خورشیدی موفق به اخذ دانشنامه دکترای خود با درجه ممتاز از دانشکده پزشکی گردید ، سپس برای کسب تخصص رهسپار آمریکا شد . او در سال 1979 میلادی موفق گردید مدرک فوق تخصصی خود را با موفقیت در چهار رشته بیماری های داخلی ، بیماری های قلب و عروق ، طب اتمی و کاردیولژی را با موفقیت از دانشگاه UCLA دریافت نماید . ضمن آنکه هنگام تحصیلات فوق تخصصی ، تحقیقات علمی خود را در رشته قلب و عروق در همان دانشگاه آغاز نمود . دیری نپائید دکتر جمشید مداحی با وجود آنکه به عنوان استادیار دانشگاه UCLA و رئیس بخش تحقیقات کاردیولژی اتمی مشغول بود با دعوت یکی دیگر از بزرگترین مراکز طبی کالیفرنیا، در لس آنجلس (بیمارستان سیدار ساینای)، با پذیرش آن فعالیت های آکادمیک خود را گسترده تر پیگیری نمود .
او با گذرانیدن مدارج استادیاری و دانشیاری در سال 1992 میلادی صاحب کرسی استادی در دانشگاه UCLA گردید . نیز همچنین مسئولیت ریاست بخش کاردیولژی اتمی و بخش الکتروفشانی و توموگرافی (Pet) را در انستیوی بیو مدیکال را به عهده گرفت . پروفسور مداحی در طی بیش از سه دهه فعالیتهای پژوهشی موفق گردید نتایج تحقیقات خود را به صورت گوناگون از طریق رسانه های علمی (کتب ، مجلات و نشریات) نیز همچنین با برگزاری کنفرانس های علمی پژوهشی، اطلاعات با ارزشی را در اختیار متخصصان طب اتمی و قلب قرار بدهد . او تا کنون بیش از صد مقاله رسمی در مجلات معتبر علمی آمریکا منتشر نموده است ، ضمن آنکه در خلال این سالها ، روش های ابداعی و تخصصی خود را به گروه کثیری از پزشکان متخصص جهان که برای دوره فوق تخصص به گروه ایشان پیوسته اند، آموزش داده و افزون بر آن طی سمینارهای ماهانه و سالانه و با شرکت در بیشماری از کنگره های بین المللی ، ماحصل پژوهش های خود را در اختیار پزشکان و متخصصین سرتاسر جهان قرار داده است . پروفسور مداحی علاوه بر تحقیقات و تدریس در دانشگاه ، سالهاست که سمت ریاست بخش کاردیولژی اتمی و Poritron Emission Tomography (Pet) را در انستیوی « بیو مدیکال ایمجنگ » Imaging BiomedicaL بطور همزمان عهده دار است .
پروفسور مداحی بر این باور است ، هر پزشک ملزم به آموزش مستمر تخصصی می باشد و چون او در امور آکادمیک شخصیتی با تجربه و متعهد می باشد ، نیز همچنین مسئول آموزش به متخصصین و دیگر همکاران می باشد . از این رو وظیفه خود می داند در هر فرصتی جهت شرکت در سمینارهای آموزشی، پزشکی و سخنرانی حول محور آخرین دستاوردهای علمی در کنگره های بین المللی شرکت کند ، از این رو در هر فرصتی ، اغلب مسافرت هایی را به اقصی نقاط دنیا انجام می دهد . پروفسور جمشید مداحی همگام با پیشرفت عظیم تکنولوژی در دنیای کنونی ، روش های متعددی را برای بیماری های قلبی ابداع کرده ، که نه تنها در سراسر آمریکا از این امر استقبال کرده اند بلکه در حال حاضر در بیشتر کشورهای پیشرفته از این روش برای مداوای بسیاری از بیماری های قلبی استفاده می شود .
پروفسور دکتر جمشید مداحی بواسطه فعالیت های علمی پژوهشی در رشته تحصیلی خودش جوایز و لوحه های سپاس متعددی را از مراکز علمی ، انجمن های قلب و طب اتمی ، کاردیولژی اتمی آمریکا شمالی ، آمریکای لاتین نیز از مراکز علمی اروپا ، خاور دور و دانشگاه های اسرائیل دریافت کرده است ، از آن جمله لوح «دانشمند برجسته» که از با ارزش ترین جوایز علمی آمریکا به شمار می رود . نیز همچنین پیشنهاد همکاری از بسیاری از مراکز علمی معتبر و پیشرفته در سرتاسر جهان به وی داده شده است .
پروفسور مداحی علیرغم ارتباط گسترده با مراکز علمی و دیگر دانشمندان اروپائی و آمریکائی و نداشتن وقت کافی برای فعالیت های دیگر به ویژه فعالیت های فرهنگی ، در هر فرصتی ارتباط خود را همانند دوران دانشجوئی حفظ نموده است . او به تاریخ و فرهنگ ایران و نیز زبان فارسی عشق می ورزد و هرازگاهی وقت خود را صرف مطالعه به تاریخ و آثار هنری ایران باستان می کند ، به ویژه در مورد یهودیت و ارتباط تاریخ یهود با تاریخ ایران و جهان . از این رو حضوری فعال در سازمان های فرهنگی و اجتماعی از خود نشان داده است . از دلمشغولیات وی مطالعه در زمینه آثار هنری ایران به ویژه میراث هنری آمیخته با مذهب یهودیان می باشد . ضمن آنکه در اغلب مسافرت هایش که به اقصی نقاط جهان انجام می دهد در هر فرصتی سری هم به موزه های مختلف می زند .
پروفسور مداحی در سال 2005 میلادی به عضویت سازمان فرهنگی کالیفرنیا پذیرفته شد . او با شرکت در سمینارها و ایراد سخنرانی راجع به مسائل و تاریخ اجتماعی یهودیت به ویژه در غربت حضوری فعال از خود به نمایش گذاشت.پروفسور مداحی در سال 2011 میلادی با همکاری راو داوید شوفط، مرحوم منصور سینای ، جک ماهفر و ناهید پیرنظر به منظور حفظ نام پروفسور آمنون نتصر و انعکاس و احیاء فعالیت های ارزشمند این شخصیت فرهیخته بنیاد میراث فرهنگی آمنون نتصر را تأسیس نمود و از طریق این بنیاد اقدام به جمع آوری و انتشار آثار آمنون نتصر و نیز همچنین ادامه فعالیت های ارزشمند وی همت گماشتن دیری نپائید با همیاری جمعی دیگر از خیر اندیشان ایرانیان یهودی یک اطاق سمینار در دانشگاه عبری اورشلیم را با نام آمنون نتصر تأسیس نمودند . پروفسور جمشید مداحی با همسرش ” آنژلا ” از خانواده های “شائولی” در تاریخ 1360 خورشیدی پیوند زناشوئی بست . حاصل این ازدواج یک پسر و دو دختر می باشد که همه آنان دارای تحصیلات عالیه می باشند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.