در سال 1976 میلادی به منظور حفظ همبستگی های ملی و مذهبی و اجرای اهداف خیریه اجتماعی و فرهنگی گروهی از بانوان ایرانی مقیم لس آنجلس طی دیدار و تشویق روسای سازمان بانوان ایران  (خانم  ها ملیحه کشفی و شمسی حکمت)  که در آن زمان به لس آنجلس سفر کرده بودند  .                  تشکیلات جدیدی را در لس آنجلس پایه گذاری نمودند و با نام سازمان زنان یهودی ایرانی در کالیفرنیای جنوبی به ثبت رسانیدند.  این سازمان ضمن وابستگی به شورای سازمانهای زنان یهود امریکا، شورای بین المللی زنان و عضویت در فدراسیون یهودیان امریکائی و ایرانی،  مستقلا در راستای حفظ حقوق زنان یهودی ایرانی شروع به فعالیت نمود . ناگفته نماند  ریشه سازمان زنان یهودی ایرانی در کالیفرنیای به ایران باز می گردد ، جایی که اولین بار در سال 1947 تأسیس شد .                                         فعالیت های این سازمان برمبنای محیط جدید و احتیاجات جامعه یهودی مقیم لس آنجلس پی ریزی گردید. این سازمان مفتخر است، خود را حافظ دو اصل مهم،  میراث بزرگ ملیت ایرانی و قومیت

یهودی می داند و همواره فعالیت های عام المنفعه و اجتماعی خود را بر روی این دو اساس پایه گذاری نموده.  فعالیت های این سازمان بنا به مقتضای زمان و رشد این سازمان و احتیاجات جامعه متفاوت بوده است که بطور خلاصه  از اهداف این سازمان پس از تاسیس فهرست وار اشاره شده است  .

1 – برگزاری جشن ها و اعیاد ملی و قومی از جمله عید نوروز و انجام مراسم هفت سین به قصد حفظ      سنن ملی و   انتخاب و ارائه سالانه جایزه «شمسی حکمت» به منظور احترام به زنان فرهیخته  و       پیشرو که همواره در جامعه نقش بسزائی داشته اند، این رویداد همیشه همزمان با جشن سال نو ایران (نوروز) و چشن پوریم برگزار می شده .

2 –  انتخاب و ارائه سالیانه جایزه «ملیحه کشفی»  به منظور احترام به زنان خیرخواه  و مادران  نمونه سال و معرفی آنان به جامعه . این رویداد همیشه همزمان با جشن حنوکا برگزار شده است

3 – تاسیس کلاس های زبان انگلیسی و کلاس های آشنائی با شرایط زندگی در امریکا .

4 – گردهمایی های گوناگون و تشکیل گردش های علمی دسته جمعی به منظور بازدید از موزه ها و موسسات فرهنگی و اجتماعی.

5 – برگزاری جلسات ادبی، فرهنگی، اجتماعی و شب شعر .

6 – ایجاد بنیاد فرهنگی «موسی کرمانیان» وابسته به سازمان بانوان به منظور ارائه وام های شرافتی و بورس های تحصیلی به جوانان واجد شرایط که موجب شده است تا تاریخ 1995میلادی 14 پزشک ایرانی موفق  به اخذ دانشنامه پزشگی از دانشگاه های مختلف این کشور گردیدند .

7 – تشکیل جلسات هفتگی هیئت مدیره سازمان به منظور اتخاذ تصمیمات متفاوت در رابطه با تهیه و تدوین برنامه های اجتماعی  .

پس از وقوع انقلاب اسلامی در ایران  و مهاجرت یا بعبارتی فرار جمع کثیری از خانواده های  یهودی  از زادگاه شان ایران،  به اقصی نقاط دنیا منجمله امریکا،  بویژه لس آنجلس باعث گردید  بسیاری از فعالان اجتماعی و فرهنگی که قبلا در نهاد ها و انجمن ها در ایران کوشنده بودند، برای حفظ هویت، تاریخ و فرهنگ ایرانیان یهودی مقیم لس آنجلس  با انسجام، همبستگی و همکاری خالصانه اقدام به تاسیس نهاد های فرهنگی، اجتماعی  و مذهبی نمودند .

اگر چه، تاسیس سازمان زنان یهودی ایرانی در کالیفرنیای جنوبی در یک کشور غربی با فرهنگی متفاوت صورت گرفت ولی اهداف و مرام نامه آن سازمان باز می گردد به ریشه های اصیل یهودیت که با فرهنگ ایرانی رشد و نمو یافته . نیز منطبق با اساسنامه اولین سازمان زنان که در ایران تاسیس شد   این سازمان از آغاز به کار همواره سعی برمحافظت از هویت دوگانه جامعه یهودیان ایرانی در لس آنجلس و همچنین  شناخت تأثیر و نقش سازمان زنان یهودی در جامعه  بوده .                                  در این راستای ، از آغاز تاسیس این سازمان بمرور و با افزایش تدریجی مهاجران یهودی ایرانی به  کالیفرنیا اعضاء هیئت مدیره با بهره گیری از تجربیات گذشته و با کمک دیگر نهاد های فرهنگی  جامعه یهودی ایرانی و آمریکائی با یرنامه ریزی های دقیق،  تسهیلاتی بیشتری را برای بهینه سازی اوضاع و احوال ایرانی های مهاجر انجام دادند که مهم ترین آنان طی این سالها عبارتند از :

اعطای کمک هزینه و کمک های مالی با همکاری دانشگاه عبری اورشلیم به اساتید و دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در این دانشگاه،  نیز در سال 2014 تامین مخارج  برای تدریس تاریخ و فرهنگ یهودیان ایران و پیگری به منظور تحقیق در راستای به پایان رسانیدن آثار نا تمام مرحوم پروفسور آمنون نتصر  .

پشتیبانی مالی سالانه از مجموعه دایره المعارف ایرانیکا که مستند میراث ایرانیان است .

برگزاری سمینارها و کلاسهای آموزشی برای زنان و مادران جوان و همچنین جشن های هنری و آکادمیک برای آشنائی جوانان از عمده فعالیت های IJWO   در سحطی گسترده  .

به مناسبت گرامیداشت میراث فرهنگی ایران و به رسمیت شناختن دیدگاه بشردوستانه «کوروش کبیر» ، از طرف بنیاد فرهنگی سازمان زنان IJWO   در سال 2018 حمایت مالی لازم جهت برپائی و نصب لوح آزادی کوروش در مرکز شهر لس آنجلس انجام گرفت  .

کمک های مالی سالانه به بیمارستان “بیکور کولیم” در مرکز اورشلیم ،  IJWO  به عنوان یک اهدا کننده و تسهیل کننده اصلی در طی سال ها، بسیاری از خدمات درمانی را برای ساکنان بیت المقدس ارائه داده است .

چاپ و اتشار فصل نامه سازمان بانوان یهود و معرفی زنان فرهیخته، خیر خواه و مادران شایسته یهودی ایرانی بعنوان زنان سال .

ارتباط سازمان زنان یهودی ایرانی در کالیفرنیای جنوبی ( IJWO ) با سایر زنان یهودی در  دیگر کشور ها و  انجمن های بانوان یهودی ایرانی  در نیویورک، ایسرائیل، ایران  و …

در مراسم بزرگداشتی که بنیاد هیلل دانشگاه یو سی ال ای در ماه ژوئن سال 2011 از سازمان بانوان یهود ایران بعمل آورد و بعنوان سپاس از کمک های مداوم این سازمان ، تابلوی نفیسی را که با آرم سازمان بانوان طراحی شده بود به هیئت مدیره این سازمان اهداء نمود . این تابلو در سالن نشیمن ساختمان هیلل که به نام سازمان بانوان نامگذاری شده است نصب گردیده است .

از جمله خدمات اجتماعی و فرهنگی IJWO (سازمان زنان یهودی ایرانی در کالیفرنیای جنوبی)  انتشار نشریه سازمان بود ، و با انتشار بیست جلد کتاب Tribute Books سازمان بانوان یهود ایران، از سال 1996 در رابطه با معرفی و بزرگداشت بانوان برجسته ایرانی ، زندگینامه آنان را تدوین به چاپ رسانیده، نیز در آمد حاصله آن از طرف سازمان بانوان به دانشجویان ممتاز ایرانی و فعالیت های دیگر عام المنفعه تعلق گرفت.                      طبق روال هر ساله و نیز بمنظور بزرگداشت هفتادمین سالگرد تاسیس سازمان بانوان یهود ایرانی در دسامبر 2018 میلادی که مقارن با جشن های حنوکا بود، IJWO به منظور تجلیل از زنان فرهیخته، مجلس بزرگداشتی در لوس انجلس برگزار نمود و همزمان بدین منظور اقدام به  چاپ کتاب یادگاری و خاطره انگیزی نمود .

اعضای هیئت مدیره سازمان زنان یهودی ایرانی در مراسم بزرگداشت بانوان فرهیخته  لس آنجلس -1990 میلادی


 در دسامبر 2019 میلادی مقارن با جشن های حنوکا سازمان بانوان یهود ایرانی به منظور تجلیل با تقدیم لوح سپاس از فعالیتهای پر ثمر تنی چند از بانوان شایسته و فرهیخته، مجلس بزرگداشتی در لوس آنجلس برگزار نمود و خاطره ای بیاد ماندنی را بجا ی گذاشت  .

اسامی روسای سازمان بانوان یهود ایرانی در لس آنجلس از بدو تاسیس

1 –  طوبا حقانی کروبیان                         1978 – 1976

2 –  ناهید پیرنظر   ابرمن                        1980 – 1976

3اختر مروتی حکیم                            1981  – 1980

4 – پروانه  سهیم یوسف زاده                  1983 – 1985

5  –  ملیحه سپیر  کشفی                       1987  – 1983

6 –  ناهید پیرنظرابرمن                           1990 – 1987

7 –  مهری گنجیان سینائی                      1997 – 1990

8 –  الیزا تفتیان حلوی                           2003 – 1997

9 –  لوئیز ماشی اف گلشن                     2009 – 2003

10 –  مهری پزشک  طاهری                     2015 – 2009

11 –  شهلا زرگریان جاودان                             – 2015

مستندی از تاسیس و فعالیت های سازمان بانوان یهود ایران در طی هفت دهه:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.